Pernille Damore

Subtitle

GIFTSTOFFER I DIN MAD

Dette er afsnittet du ikke vil læse. Så er du advaret! 

Du vil sidde tilbage med en vrede over, at vores myndigheder ikke passer på os. 

Du vil have lyst til at skrive opråb til vores politikere og inderligt bede dem om at hjælpe dig med at holde dit og dine børns liv fri for alle de så inderligt overflødige giftstoffer. 

Så nu er du advaret …


I din dagligdag støder du på masser af giftstoffer. 

De er i din mad, i din tandbørste, i din shampoo, i dit overtøj, i din mobiltelefon, i den luft du indånder, og i det vand du drikker. 

I lang tid har man fastholdt troen på, at du ikke optager disse stoffer, og at de ikke påvirker dig særlig meget, hvis du alligevel fik nogen af dem ind i kroppen. 


I Danmark har man derfor aldrig lavet undersøgelser over, hvor forgiftet den danske befolkning egentlig er. 

Man ved derfor heller ikke, hvor meget giftstofferne påvirker din sundhed. 

Heldigvis har andre lande undersøgt graden af forgiftning i befolkningen, og resultaterne er nu med til, at også Danmark begynder at få øjnene op for den enorme trussel, vi de sidste 40 år har budt velkommen i vores krop og vores samfund.

VINDRUER


Der er fundet hele 30 forskellige sprøjtegifte i konventionelle vindruer, og der er fundet sprøjtegift i 73 pct. af prøverne.


Der er ikke fundet sprøjtegiftrester i økologiske vindruer.

ÆBLER

23 pct. af de konventionelle danske æbler og 64 pct. af de konventionelle udenlandske æbler indeholder rester af sprøjtegift.


I de danske æbler er der målt seks forskellige sprøjtegifte, mens de udenlandske er oppe på 14 forskellige.

 

TOMATER

I 8 pct. af de konventionelle danske tomater og hele 62 pct. af de konventionelle udenlandske er der fundet rester af sprøjtegift.

I de danske tomater er der fundet tre forskellige sprøjtegifte, mens der i de udenlandske er fundet op til 19 forskellige sprøjtegifte. Økologiske tomater - danske som udenlandske - er fri for sprøjtegift.

SALAT

25 pct. af dansk konventionelt dyrket salat indeholder rester af fem forskellige sprøjtegifte, mens 56 pct. af den konventionelle udenlandske salat indeholder rester af sprøjtegift fra 11 forskellige gifte.


Der er ikke fundet sprøjtegift i økologisk salat.

JORDBÆR

Jordbær indeholder oftest sprøjtegift. Der er fundet rester af sprøjtegift i 74 pct. af danske ikke-økologiske jordbær og i 86 pct. af udenlandske ikke-økologiske jordbær.

I danske jordbær er der fundet 13 forskellige sprøjtegifte, og i de udenlandske er tallet 22. Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske jordbær – hverken danske eller udenlandske.

AGURKER

Der er fundet rester af sprøjtegift i 57 pct. af de danske konventionelle agurker og i 62 pct. af de udenlandske.


Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i danske økologiske agurker, men der er fundet rester af sprøjtegift i tre prøver af udenlandske økologiske agurker i 2015, der kom fra Spanien. 


Fødevarestyrelsen vurderede, at anvendelsen ikke var tilsigtet.

PÆRER

36 pct. af alle konventionelle danske pærer og hele 92 pct. af de konventionelle udenlandske indeholder rester af sprøjtegift. I de danske pærer er der fundet fire forskellige sprøjtegifte, og i de udenlandske er der fundet 14 forskellige.


Der er ikke fundet sprøjtegift i danske økologiske pærer, men der er fundet sprøjtegift i en prøve af udenlandske økologiske pærer i 2015. 

Fødevarestyrelsen vurderede dengang, at anvendelsen ikke var tilsigtet.

RØDVIN

47 pct. - næsten halvdelen – af ikke-økologisk rødvin indeholder rester af sprøjtegift. 
Der er fundet op til ni forskellige sprøjtegiftrester. 

Der er ikke fundet rester af sprøjtegift i økologisk rødvin.
 

"NU SKAL MAN JO HELLER IKKE VÆRE FANTASTISK!"

Er du sikker?


Det argument jeg ofte hører omkring det at købe økologisk er "det er så små mængder at det gør ikke noget".

Men læs lige listen omkring grøntsagerne ovenfor en gang til!

Drikker du rødvin får du 9 forskellige giftstoffer ind i kroppen.

Spiser du pærer får du 14 forforskellige giftstoffer ind i kroppen.

Spiser du giftige jordbær får du 13 forskellige giftstoffer ind i kroppen.


Med bare disse 3 eksempler får du 36 forskellige giftstoffer ind i kroppen som du: 

1. ikke kender mængden af

2. ikke kender typen af

3. ikke ved hvilken effekt de har når de bliver ført sammen

4. ikke ved hvilken effekt de har sammen med alle de andre giftstoffer du bliver udsat for fra badeforhæng, plasticflasker og nyindkøbt tøj!


Der kan ikke længere være nogen diskussion om at økologisk er at foretrække hvis du vil forblive sund, stærk og rask!


Har du mod på det kan du læse videre....

 
 

GIFTSTOFFER I DINE OMGIVELSER OG I DIN KROP

Studier viser, at når et nyt kemikalie tages i brug i industrien, kan man næsten med det samme finde kemikaliet i menneskers blod. 

Og der er ingen sammenhæng mellem folks arbejdsstatus og mængden af giftstoffer i deres blod. 


Problemet er, at masser af kemikalier frigives til markedet, uden at man nogensinde har undersøgt effekten af kemikalierne på vores helbred. 


Og det er endnu ikke sket, at man har undersøgt langtidseffekterne, eller at man har testet samspillet mellem mange kemikalier sammen, inden de er blevet frigivet til markedet.


Der lukkes årligt over 650 forskellige industrielle giftstoffer ud i luft og vand. 266 af dem er direkte forbundet med fødselsskader. 


Antallet af børn i Danmark der fødes med misdannelser er steget med 24 % fra 2000 til 2004.


Da de fleste miljøgifte og tungmetaller er det, som kaldes lipofilt (de elsker altså fedtvæv) er det der, de søger hen når de kommer ind i din krop. 

I store træk er din hjerne en stor kolesterolklump, og derfor kan man lave målinger, som viser, at din hjerne ophober flere miljøgifte end tidligere. 


Men det er ikke kun i din krop, du finder en forøgelse af giftstoffer. 

Sæler fra Limfjorden indeholder 3 gange så meget DDT, 10 gange så meget PCB og 70 gange så meget kviksølv som sæler fra Norge.

COCKTAIL EFFEKTEN

I juni 2017 kom følgende rapport fra Miljøstyrelsen der viser at børn i Danmark udsættes for alt for store mængder hormonforstyrrende kemi. 

Ifølge rapporten udsættes det gennemsnitlige barn i Danmark under tre år for mere end dobbelt så store mængder hormonforstyrrende stoffer i forhold til, hvad der anses for sikkert. Det skyldes den såkaldte "cocktail-effekt", hvor forskellige stoffer med samme hormonelle påvirkning samles i én pulje.

”Det vækker da bekymring. Vi bevæger os ud af det område, hvor vi er på den sikre side. Når den samlede udsættelse for stofferne overskrider det, vi anser for sikkert, skal man se nærmere på, om der er grund til at begrænse brugen af dem,” siger Julie Boberg til Altinget. Hun er seniorforsker ved DTU Fødevareinstituttet og medforfatter til rapporten. Læs hele artiklen her og læs rapporten fra Miljøstyrelsen her

 

PETROKEMIKALIER

Petrokemikalier er en samlet betegnelse for de stoffer, der bruges i plastik, gas, rengøringsmidler, nylon, polyester, duftgasser. De fremstilles kemisk på basis af mineralsk olie. 

Eksempler er plastik, petroleum, benzin, brændstoffer, gasser fra brændeovn, rengøringsmidler, nylon, duftgasser, industrigasser, maling, lim, parfumer, isolering, lak, møbeloverflader, polyesterfibre i tøj, tæpper, bowlingkugler, insektgifte og en masse andet. 

I dag anvender man også petrokemikalier som konserveringsmiddel i mad, og det er meget udbredt i kosmetik.


En ny hypotese, fremsat af biokemiker Mark Schauss, omhandler, at den eksplosive stigning i antallet af fedme og andre livsstilssygdomme, vi ser i dag verden over, kan skyldes, at vi er forgiftede med petrokemikalier, som laver rod i vores stofskifte, får os til at tage på og påvirker vores kulhydratstofskifte så det fungerer dårligere.


Petrokemikalier tærer på kroppens glycin- og treoninniveauer, da det er de aminosyrer, kroppen anvender til at udskille petrokemikalierne.


På den måde kommer kroppen i underskud af glycin og treonin. 


Dette underskud påvirker nydannelsen af glukose, og når glukosestofskiftet ikke fungerer, får du lavt blodsukker mellem måltiderne. 

Det betyder, at kroppen ikke længere selv kan regulere blodsukkeret ved at frigive glukose fra leveren. Så kroppen reagerer med at øge glukogenniveauet og derved hæmmes insulinresponsen. Og så er du blevet insulinresistent. 

Du har taget første skridt til en type II diabetes.

Petrokemikalier belaster altså din energiproduktion. Vi er helt inde på celleplan i den del, som kaldes citronsyrecyklus. 
Det betyder, at er du belastet af petrokemikalier, vil du have svært ved at danne energi ud fra kulhydrater og fedt. 
Sagt på en anden måde. Du bliver fed og kan ikke tabe dig, for du kan ikke tage af dine kulhydrat- eller fedtdepoter, du har lagret i kroppen. 
Du vil derfor også opleve en uhyggelig træthed og udmattethed, fordi du kun lige laver energi til det allermest nødvendige.

PHATALATER

Er også et petrokemikalie, men fortjener et afsnit for sig selv. 

Phthalater er et af de mest anvendte giftstoffer i dag

Det er en af de store kilder til gift i kroppen både hos børn og voksne. 

Det letteste er at sige, at der er phatalater i alt. 


Vesteuropa producerer årligt omkring en million ton phthalater, hvoraf omkring 900.000 ton anvendes til at blødgøre PVC. 

Du er omgivet af phthalater. 


For du har phatalater i din tandbørste, bildele, legetøj, værktøj, madindpakning, insektgifte, myggemidler, hovedpinepiller, hårspray, kosmetik, neglelak, bøtter til mad, gasser brugt som konservering af madvarer, gasser til kosmetiske sprayprodukter som parfumer, hudprodukter, plastik i inventar, plastik i gulvbelægninger, træbehandlingsmidler, bind og tamponer (yep!)


Phthalater optages via huden, inhaleres, eller spises, hvis fødevarer er pakket ind i det. 

Phthalater nedsætter vores evne til at få børn og de er kræftfremkaldende. 

Så har I fertilitetsproblemer, er det en god ide at I undgå phthalater.


Der kan opstå mange problemer, hvis du via en kur får frigivet en masse giftstoffer fra dit binde- og fedtvæv til blodet, og ikke har de rette bærerstoffer til at få giftstofferne fra blodet og ud af kroppen. 

Det er som regel det som er problemet med faste kure (vandfaste! ikke juice/smoothie/suppe faste)


Her taber du en stor del af det beskyttende fedtvæv som giftstofferne er pakket ind i for at beskytte din krop i dagligdagen. 

Når fedtet forsvinder begynder giftstofferne at cirkulere i blodbanen og giver de mest forfærdelige symptomer. Lige fra store symptomer du kan mærke og helt ned til symptomer på celleniveau. 


Phatalater gør PVC blødt og bevirker at det kan holde på farver (alle børnemøblerne har kun pangfarver på grund af phatalater) og phatalater bruges til at holde duftstoffer i forskellige produkter. Så hvis du anvender en essentiel duftolie i en duftlampe, damper det ret hurtig af, men tager du derimod en hudcreme, dufter den ens år ud og år ind. Den indeholder nemlig phatalater, som holder fast på duften.


Phatalater påvirker din krop ligesom de andre petrokemikalier, men phatalater påvirker især dine hormoner.


 • Det betyder, at de skaber rod i dit stofskifte, din vækst og udvikling, dine seksuelle karakteristika, din personlighed, din højere intellektuelle funktion, din evne til at håndtere stress og din modstandsdygtighed over for sygdomme.


 • Det ændrer arvemassen i mandens sædceller, giver misdannelser i kønsdelene hos drengefostre, forkorter graviditeter og udvikler tidligt bryster på piger.


 • De påvirker dit nervesystem og har en betydning for din personlighed, dit aggressionsniveau, dit overskud og din indlæring.


 • Det øger dannelsen af et stof i kroppen, som giver udviklingsskader. Studier har vist, at børn med autisme har forhøjede værdier af netop dette stof.


 • Det amerikanske center for sygdomskontrol og forebyggelse har fundet phatalater i 97% af 2540 testpersoner. Phatalater binder sig til proteinerne og fedtet i modermælk og videregives derfor fra mor til baby.


Argumentet for at anvende phatalater er som regel, at vi er nødt til at bruge det. 


Jeg kan godt forstå, at der skal anvendes blødgørende midler i plastik. 

Der findes bare mange gode blødgørere til plastik, som ikke har en negativ effekt på dig og dine børn. 

Men problemet er, at de er dyrere i brug. 

Derfor bruger industrien de billige, giftige løsninger.

Og det fortsætter de nok med, indtil der kommer et krav fra forbrugere og politikere om at anvende de giftfrie produkter.


Og angående dansk økonomi, så fremstiller Danisco faktisk en vegetabilsk blødgører, der sagtens kan erstatte mange af de oliebaserede giftige phthalater.


Dansk Phthalatinformation påpeger, at det har været anvendt i mere end et halvt århundrede, og at det er noget nyt og lidt overflødigt, at vi pludselig er så opmærksomme på phthalater. 

Sagen er jo bare, at for 50 år siden kendte vi ikke langtidsvirkningen af phthalater – det gør vi nu! 


 

BPA

BPA (bisphenol A) er et kunstigt østrogen, som anvendes i plastik og meget andet. Du finder det i kosmetik, læder, industrielle rengøringsmidler, tekstiler, og i en masse forskellige fødevarer. Alt lige fra smør til æbler. Det er i plastik, pesticider og cd’er.

 • BPA er det stof, som får fisk til at skifte køn.


 • Rotter får nedsat sædproduktion og sædkvalitet. Derfor er der rigtig mange studier omkring BPA.


 • 94 ud af 115 studier viser, at det er skadeligt for dit helbred som helhed. De sidste 11 studier var lavet af den del af industrien, som anvender BPA og de fandt ingen negativ påvirkning af dit helbred.


 • BPA skaber for tidlig aldring og nedbryder din krop og dit sind.


 • Det giver negativ ændring i din hjerneudvikling og din hjernefunktionen. Og man ser en klar sammenhæng til autisme.


 • En undersøgelse lavet af center for sygdomskontrol i USA har vist, at stort set alle amerikanere er eksponerede for BPA. Det er et kæmpe problem, for det betyder, at man ikke længere kan undersøge stoffets giftighed, for det er simpelthen ikke muligt at finde en kontrolgruppe af mennesker, som ikke er forgiftede!

TUNGMETALLER

Hvis du oplever, at du hele tiden har problemer med gentagne svampeinfektioner og rod i din tarmflora, kan det være et tegn på tungmetalforgiftning.

ALUMINIUM

Aluminium findes i dåser og i madvarer.

Aluminium giver talevanskeligheder som stammen, det giver Alzheimers, kramper og knoglekræft. Aluminiumforgiftning resulterer i både psykiske og mentale problemer. Og indånding af aluminiumstøv giver sygdomme i lungerne.

BLY

Bly findes i gamle vandledninger og tagbelægning. Det anvendes i metal-, keramik- og glasindustrien. Bly giver nedsat nyrefunktion, forhøjet blodtryk, anoreksi, muskelsmerter og spændinger, forstoppelse, metalsmag i munden, og lav intelligens (IQ).

KVIKSØLV

Kviksølv findes i tandfyldninger. Kviksølv fra amalgamfyldninger i tænderne er årsag til langsom snigende forgiftning, for små mængder kviksølv udskilles hele tiden fra fyldningerne. Når du drikker noget varmt, tygger tyggegummi og spiser sure føde- og drikkevarer øger du endda udskillelsen. Få en dygtig tandlæge med erfaring inden for kviksølvsanering til at hjælpe dig af med dine giftige fyldninger. Der kan frigives meget kviksølv ved fjernelsen, så det er vigtigt, at det er en dygtig tandlæge, der behandler dig. Jeg er glade for Jonny Bengtsson i Farum. Både han selv og hans assistent Lene er DETOXere, så de kender begge personligt til det liv, du er ved at tage til dig. De ved, hvad du gennemgår. De kan derfor også rådgive dig om vitaminer og mineraler i forbindelse med fjernelsen af dine giftige amalgamfyldninger.

Fisk og alle havdyr indeholder kviksølv. De største indhold findes i store og gamle fisk i den form, som hedder methylkviksølv. Den er meget giftig. Det er især tun, rokke, helleflynder, oliefisk, sværdfisk, sildehaj, gedde, aborre og sandart, der indeholder kviksølv. Dåsetun har dog generelt et lavere indhold af kviksølv, idet dåsetun typisk er fremstillet af små tunfisk, som dermed ikke har ophobet så meget kviksølv. Alle de andre fisk kan du roligt spise, og de indeholder i tilgift en masse nødvendige vitaminer og mineraler samt de gode omega-3 fedtsyrer. Kviksølvbelastning kan vise sig ved træthed, for lavt stofskifte, irritabilitet, søvnløshed, aggression, svækket immunforsvar, dårlig korttidshukommelse hoved- og ledsmerter, blære-betændelse, tandkødsbetændelse med tandudfald til følge .Der har været advarsler fra både miljøstyrelsen og fødevarestyrelsen i mange år.

Fødevarestyrelsen anbefaler kvinder som ønsker at blive gravide, kvinder som er gravide, kvinder som ammer samt børn under 14 at spise under 100 gram tun om ugen, men allerhelst holde sig helt fra det.

Det skyldes det høje indhold af kviksølv i den form, som hedder menthyl kviksølv. 

Netop menthyl kviksølv blev i en undersøgelse fra 2001 offentliggjort af Atmospheric Environment, som skriver, at niveauet af dimenthyl kviksølv er 1000 gange højere, end det nogen sinde før er målt til.


Medicinsk forskning har vist, at kviksølv især er skadeligt i forbindelse med graviditet. 

Stoffet vandrer via moderens blod til fostret, som får varige skader på centralnervesystemet. Skaderne viser sig typisk ved nedsat indlæring og koncentrationsbesvær.

Andre undersøgelser viser, at intelligenskvotienten falder, hvis man har mere end 5,8 mikrogram kviksølv per liter blod. 

Næsten ¾ af alle børn på Grønland ligger over den grænse.


Ifølge Michael E. Goodsite fra Kemisk Institut på Syddansk Universitet har Amerikanske forskere beregnet, at USA har et årligt økonomisk tab på ca. 53 mia. kr. som følge af de indlæringsvanskeligheder i befolkningen, kviksølvforureningen fører til. Det betyder at udgiften pr. indbygger i Grønland omtrent er 35 gange højere.


Kviksølv i hjernen er ikke at spøge med! Det er en af hovedårsagerne til at vacciner er så farlige som de er. 

Så inden du planlægger drastiske kure, er det vigtigt du dels kender niveauet af giftstoffer du har ophobet i kroppen og samtidig har et solidt lager af bærestoffer som vitaminer, mineraler og aminosyrer som kroppen har brug for til at udskille giftstofferne med.


CADMIUM

Industrien anvender cadmium til fremstilling af PVC, og i batterier. Cadmium ophobes i planter især i frø som solsikkefrø, hørfrø og andre olieholdige frø og i svampe. Du kan trygt fortsætte med at spise olie fra frø, da det er proteinerne i frøet, at cadmium binder sig til, ikke fedtstofferne, som olien jo består af. Olien er dermed fri for cadmium. Der er også meget høje niveauer af cadmium i indre organer. Også i dyr. Så undgå helt at spise indmad.

Cadmiumforgiftning giver ”løberknæ”. Det er den smerte, der opstår i knæ, når du går eller løber. Det giver lændesmerter/lumbago, forstadier til knogleskørhed, nedsat nyrefunktion, forhøjet blodtryk og karsygdomme. Ved længerevarende cadmiumforgiftning kan der forekomme udmattelse, tab af lugtesansen, betændelse i slimhinderne, konstant løbende næse, nyreskader, samt knogle- og led smerter. Desuden er cadmium kræftfremkaldende.

ARSEN

Arsenforbindelser, fx arsenik, findes i rottegift, farvestoffer, insektmidler og metaller. Arsen giver åreforkalkning i arme og ben, du får nyresvigt, fortykning af din hud, pigmentpletter, dårlig ånde og betændelse i mundslimhinden. Arsen er også kræftfremkaldende. Akut forgiftning giver dig betændelse i hud og slimhinder, mave- tarmkolik, opkastninger, diarré, leverskader og kan senere på grund af chok eller nyresvigt slå dig ihjel.

BROMEREDE FLAMMEHÆMMERE

En amerikansk undersøgelse viste i 2003, at bromerede flammehæmmere (det kemiske stof, som gør, at din pc og mobiltelefon ikke bryder i brand, når du anvender den) frigives, du får det ind i kroppen og giver det 100 % videre til dit barn, når du er gravid. (4)

Alle steder, lige fra Amazone floden til de højeste tinder af Himalaya, kan man finde giftstoffer, som er skadelige for liv på jorden.


Der er bromerede flammehæmmere i al elektronik. Man anvender det for at undgå, at din mobiltelefon eller fladskærm bryder i brand i tide og utide. Så du finder det altså også i din pc, tv, printere, iPod, GPS osv.

Ved dyreforsøg har det vist sig, at stofferne indvirker negativt på din hjerne og giver et skrøbeligt skelet. Når kroppen nedbryder bromerede flammehæmmere for at få det udskilt, påvirker det hormonsystemet samt hæmmer vækst og udvikling. Den danske regering har foreslået at forbyde stofferne i EU, men der er indtil videre ikke sket noget. Det er egentligt ret fjollet for der findes nemlig alternativer, som kan anvendes i stedet for bromerede flammehæmmere, som ikke er giftige, men stadig beskytter dig mod brand

KUNSTIGE DUFTSTOFFER

Der er kunstige duftstoffer i parfume. Og det er i alle de kendte mærker, også dem til børn og unge. Du finder det i vaskepulver, creme, shampoo, kosmetik, osv. Greenpeace har testet parfumer og cremer fra David Beckham, Britney Spears og JLO, og alle produkterne indeholdt farlige duftstoffer samt andre skadelige stoffer som parabener, phatalater osv.

Duftstofferne påvirker hormonsystemet. Det vil sige, at fertilitet, modtagelighed over for sygdomme og sind. Og igen findes der alternativer, som er baseret på naturlige duftstoffer, som ikke er skadelige for dit hormonsystem og ikke giver dig fertilitetsproblemer.

PFC

PFC er forkortelsen for perflurokemikalier. De findes i maling, teflon og andre ”slip-let” overflader, voks og rengøringsmidler, imprægnering af tøj fx til jakker, skitøj osv. Det er i Goretex, i fastfoodindpakninger og i indersider af fx mikropopcorns poser, i fotopapir og i gulvbelægning.

 • PFC øger den del af kolesterolet, som kaldes LDL kolesterol. Det betyder altså, at lider du af forhøjet kolesterol, kan det være et tegn på, at du er forgiftet af PFC.


 • I en amerikansk test fandt man PFC i 90% af alle test. Det samme har man set i både Indien, Kina, Japan og Korea. Andre lande har ikke testet deres befolkning. Men det behøver de jo næsten ikke! Når lande så forskellige som Indien, Kina og USA har PFC i 90% af befolkningen, har vi andre det såmænd nok også.


 • Desuden er 17 ud af 18 dyrearter testet positiv for PFC. Det kan ikke nedbrydes i naturen. Så det akkumuleres i miljøet gennem fødekæden og giver derfor meget høje værdier hos fisk, fugle og pattedyr, og naturligvis også hos os mennesker.


 • I din krop hæmmer det kommunikationen mellem dine celler, og det har en hormon- og udviklingsforstyrrende effekt.


 • Stofferne binder sig til proteinerne i blodet. Da alt blod passerer leveren, er det i særlig grad der, de ophobes. Endnu en grund til at du skal holde dig fra leverpostej!


 • Der findes meget mere sikre alternativer, og den danske regering har foreslået, at stofgruppen forbydes i EU.

FLOUR

Man antager, at fluor i små mængder styrker tandemaljen, selvom næsten alle de studier, som viser dette, har statistiske fejl. Det er derimod bevist, at fluor kan ødelægge tænderne, knoglerne, give misdannelser og deformiteter. Det mest uhyggelige er, at hverken tand- eller knogleskaderne kan genoprettes igen.

PESTICIDER - HERBACIDER - FUNGUCIDER

Du har pesticider i din sprøjtede frugt, korn og grøntsager. Det hjælper hverken at vaske eller skrubbe på dit sprøjtede æble, der vil stadig være pesticidrester tilbage. Selv hvis du skræller æblet, vil der være målbare mængder tilbage. De giftigste pesticider (HCB og DDT) må ikke anvendes mere. Alligevel finder man stadig stofferne i miljøet, i naturen og hos mennesker. Pesticider påvirker dit immunforsvar og dit nervesystem. Nervesystemet påvirkes, så du ældes for tidligt, og dine organer belastes. Børn får indlæringsvanskeligheder og adfærdsproblemer

GIFTSTOFFER & EPIGENETIK

Et amerikansk studie viser, at rottefostre, der udsættes for giftstoffer i fostertilstanden ikke blot selv tager skade, men også viderebringer skaden til næste generation. Helt frem til 4. generation af rotter havde de samme skader fra giftstoffet som deres forfædre. Og det på trods af at de aldrig selv havde været eksponerede. Man fandt ud af, at skaden gik i arv, ikke via dna, men via en ændring i den måde dna aflæses på. Undersøgelsen viser derfor, at en forgiftning og en udrensning ikke kun er noget, der angår dig selv. Det angår også dine kommende børn. Og så vil jeg gerne gøre dig opmærksom på, at det aldrig er tilstrækkeligt at DETOXe. Det er også vigtigt, at du undgår så mange giftstoffer som muligt.

13 familier i tre generationer fra 12 forskellige europæiske lande blev testet for at se, hvor mange kemikalier de havde i blodet. WWF-undersøgelsen viser, at europæiske mormødre har flere kemikalier i kroppen end deres børn og børnebørn. Det var næsten hvad man kunne regne med. En lang levetid akkumulerer naturligvis flere giftstoffer end en kort levetid. Men den skræmmende overraskelse var, at børnebørnene havde flere kemikalier i blodet end deres mødre havde! Og børnene havde flere forskellige slags kemikalier end mødrene og mormødrene. Samtidig var nogle af de højeste værdier af kemikalier i børnene. I den danske familie, som deltog i forsøget, havde den 12-årige datter et lidt højere antal af forskellige kemikalier end moderen havde. Vi er altså også forgiftede herhjemme. Vi kan ikke længere sidde med hænderne i skødet og lade stå til. Du må undgå giftstoffer i din hverdag og ruste din krop til at rense ud og uskadeliggøre de giftstoffer, du allerede har i kroppen. Om ikke andet så gør det for dine kommende børn og børnebørns skyld.

GIFTSTOFFER & KROPSTEMPERATUR

Giftstoffernes skadevirkninger varierer meget med klimaet. I varme, fugtige klimaer er giftstofferne op til 15 gange mere skadelige i vores kroppe end de er i kolde, tørre klimaer. Så den mængde giftstoffer, du har lagret i kroppen, skader dig måske ikke så meget, når du er i kolde Danmark. Men rejser du til Brasilien, kan du opleve at giftstofferne aktiveres i langt stærkere grad, så de nu kan skade din krop.

At giftstofferne nærmest bliver inaktive i koldere temperaturer, benytter kroppen sig naturligvis af. Derfor kan din krop beskytte sig ved at nedsætte legemstemperaturen. Så er giftstofferne ikke så aktive. Så ligesom kroppen får feber for at ”koge” bakterier ihjel, kan den altså nedkøle sig for at ”fryse giftstoffer ned”. Det ses i dag på verdensplan. Vores gennemsnitlige legemstemperatur er faldende. På samme måde ses et fald i vores stofskifte. For det at have et højt stofstifte frigiver nemlig varme.

Det er derfor meget muligt, at kroppen skuer ned for stofskiftet og kropstemperaturen for at undgå skadevirkningerne af giftstofferne. Hvis kroppen er kold og har et lavt stofskifte, kan den, her og nu, beskytte dig mod de giftstoffer, du har ophobet i din krop. Men et lavt stofskifte medfører vægtøgning, som man jo også på verdensplan ser som en epidemi.

SIKKERHEDSNIVEAU

Rigtig mange af de studier, der er omkring giftstoffer, er lavet for at fastsætte et sikkerhedsniveau. Man vil fastsætte. under hvilken grænse et stofs skadelige effekter, ikke længere optræder i kroppen. Sikkerhedsniveauet er i videnskaben kendt som LD50. Det betyder, at i netop den dosis er det ”kun” 50 % af forsøgsdyrene, der dør. Sikkerhedsniveauet er altså fastsat efter, at 50 % af forsøgsdyrene overlevede. Det tolkes så som ufarligt. Gør dét dig ikke tryg? Heller ikke mig! Det er først for nylig, at man er begyndt at forske i, hvilken virkning mange forskellige kemikalier har sammen. Indtil videre har man kun set på effekten af ét kemikalie ad gangen. Et eksempel er, at kombinationen af bromoform, kloroform og tetra-chloro-ethylen kan give skader på centralnervesystemet.

Men et eller to stoffer sammen ad gangen har stort set ingen effekt på nervesystemet. Heller ikke selvom de gives i meget høje doser. Men giver man dem i langt mindre doser, samlet, skader de dit centralnervesystem voldsomt. Dette viser, at selvom visse stoffer testes til at være uskadelige, kan du aldrig vide dig helt sikker. Ingen ved nemlig, hvordan stoffet reagerer, når det møder de andre giftstoffer, der er i dit miljø og i din krop. Man ved, at mange giftstoffer forstærker hinandens effekt.

Man ved, at hvis tungmetallet arsen stopper energiproduktionen i kroppen. Og man ved, om at du har arsen i kroppen og drikker alkohol, vil den skadelige effekt af arsen mangedobles fordi alkohol påvirker energiproduktionen på samme måde, som arsen gør.

Giftigheden af arsen 100-dobles altså, når du drikker alkohol. Det betyder jo, at skadeligheden af de giftstoffer, du har i din krop afhænger meget af din livsstil. Så to personer med samme grad af arsenforgiftning, men med vidt forskelligt alkoholindtag, vil få to helt vidt forskellige sygdomsmønstre, på grund af arsenikken i deres kroppe. Det er tankevækkende at der ikke tages højde for det, når du indlægges på hospitalet.

FERTILITET & KEMIKALIER

Sædkvaliteten er faldet dramatisk i mange lande, også i Danmark, over de sidste 50 år. Samtidig stiger forekomsten af testikelkræft mærkbart. 7-årige piger begynder at få bryster og menstruere. Antallet af kvinder, som får endometriose har aldrig været så højt som det er nu. Antallet af drengefødsler i forhold til antallet af pigefødsler er faldende i nogle lande.

Hos 15-20% af par i vestlige lande er infertilitet et problem. I starten af 60´erne var det kun 7-8% af par. Megen forskning peger på sammenhængen mellem mængden af kemikalier i vores omgivelser og de fertilitetsproblemer, som bliver hyppigere og hyppigere. Laboratorietests har vist, at der er en klar sammenhæng mellem flere af de kemikalier, der bruges i industrien og reproduktionsproblemer både hos dyr og hos mennesker. Men selvom beviserne foreligger, bruges mange af kemikalierne fortsat verden over.

Og når du så endelig bliver gravid, kan du begynde at bekymre dig over, hvad du udsætter dit barn for i fosterstadiet og senere via amning.

Alkylphenoler, bromerede flammehæmmere, kunstige duftstoffer, phatalater, tungmetaller og BPA er alle stoffer, du omgiver dig med til dagligt, og som er fundet i blodet hos almindelige mennesker. Alle stofferne er i stand til at krydse moderkagen og bliver ført ind i fosteret via navlestrengen. Og endelig er fedtstofferne og proteinerne i modermælken bærere af giftstoffer fra moder til barn.

DETOX DIT LIV FRA GIFTSTOFFER

Som du kan se, er du nødt til at DETOXe din krop for giftstoffer – du har ikke længere et valg! Det er ikke længere op til dig at vælge, om du vil have gift i din krop eller ej. Industrien har for længst taget den beslutning for dig. Nu er det bare på tide, at du lærer at styrke dit forsvar mod de giftstoffer, du bærer rundt på. Den ophobning af giftstoffer, din krop skal hamle op med, er lang: Nitrater, nitrosaminer, opløsningsmidler, vinylklorid og andre nedbrydningsstoffer fra plasticindustrien, PVC, svampemidler, antibiotika, p-piller, ukrudtsmidler, farvestoffer, insektmidler, fenoler, udstødningsgasser og tobaksrøg med hundredvis af substanser, tungmetaller som kviksølv, kadmium og bly, arsenik, aluminium, krom og mange andre, smukt blandet sammen med et stadig øget udbud af giftige mediciner.

Disse stoffer skal alle igennem leveren for at blive nedbrudt og udskilt.

Og leveren skal effektivt afgiftes, hvis du ikke skal skades af dem. Du kan gøre rigtig meget med din kost, men det kræver, at du spiser nærende og varieret. Du skal helt klart til at vende din tanke fra at helbrede til at forebygge, for der er nemlig ikke gode helbredelsesmuligheder for sygdomme forårsaget af giftstoffer.

Men hvad med industrien? Kan den fungere og være konkurrencedygtig uden at bruge de aller giftigste kemikalier? Ja, den kan. Og både IKEA og H&M er eksempler på virksomheder, der udelader de kemikalier, man ved er meget farlige. Samsung undgår bromerede flammehæmmere i deres skærme, og Nokia laver mobiler uden phatalater.

Så stil krav, når du køber nyt.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.