Pernille Damore

Subtitle

SUKKER

Vores sukkerindtag er steget voldsomt gennem de sidste mange år. Inden industrialiseringsperioden havde vi gennem tusindvis af år spist omkring 15 gram sukker om dagen. Vi er i dag langt over 170 gram sukker om dagen. 

Og tallet er stigende. 


Når jeg taler om sukker og sukkerstoffer, mener jeg alt, der søder. Det vil sige; Aspartam, ahornsukker og -sirup, alkohol, daddelsukker, dekstrin, dekstrose, farin, fruktose, glukose, hexitol, honning, inverteret sukker eller sirup, isomalt, karamelfarve, laktose, majssirup, majsstivelse, malt, maltsirup, maltsukker, mannitol, melasse, muscovado, natriumcyklamat, nektar, puddersukker, pulp, rissirup, risstivelse, roesukker, sakkarider, sakkarose, rørsukker, malitol, maltekstrakt, maltodextrin, maltodextrose, sorbitol, sorgum, zylos og æblesukker. 


Sukker er en nervegift, og påvirker os på mange uhyggelige måder. 

De åbenlyse er naturligvis, at det frigiver alt for meget insulin, der dermed gør os til fede, rynkede, gråhårede diabetikere med for højt kolesterol. 


Det er skræmmende nok i sig selv. 

Men det rigtigt uhyggelige er, at sukker hænger direkte sammen med vores emotionelle oplevelse af os selv og vores liv. 

Og kropsreaktioner som hysteri, negative tanker, konfuse tanker, forvirring, hukommelsesproblemer, identitetsproblemer, frustrationer, irritabilitet, uventede vredesudbrud, angst, depression, svimmelhed, rastløshed, stress, søvnløshed og hovedpine hænger alle direkte sammen med din sukkeindtagelse. 


Oven i det, så er sukker et så vanedannende stof, at du kan udvikle (eller arve) en direkte sukkerafhængighed.

NÅR 1 ER FOR MEGET OG 100 ER FOR LIDT

Når vi taler om sukkerstoffer, kommer vi ikke uden om det at være sukkerafhængig. 

At være sukkerafhængig er den sværeste afhængighed at opdage, da det efterhånden er sværere at finde madvarer uden sukker end med sukker. 


Det meste sukker er skjult i din kost, og det er i næsten alt, du spiser. 

På linje med alle andre vanedannende stoffer gør sukker dig stofresistent. Det vil sige, at du, måske uden at vide det, opbygger et større og større sukkerforbrug, da din krop har brug for større og større mængder for at få et kick ud af det. 


De fleste, som er sukkerafhængige, ved dog godt, at de er det. 

De har en klar fornemmelse af, at de spiser mere end godt er, men da de er afhængige, har de endnu flere undskyldninger for at vedligeholde sukkerforbruget end for at fjerne sukker helt. Er du alkoholiker, er dit misbrug meget synligt. Uanset hvad du selv tror, så er dine omgivelser klar over, at du er alkoholiker. 

En sukkerafhængig derimod kan skjule sig. 

Man skal være trænet eller vide, hvilke tegn man skal kikke efter for, at kunne udpege en sukkerafhængig i en folkemængde. Og sukkerafhængige skjuler deres misbrug på linje med alkoholikerne. Fordeler deres indkøb, indtager stoffet i smug og lyver om det, hvis de bliver konfronteret. 


Som ved alle andre misbrug kan man udvikle sukkermisbruget på to måder. 

Enten tilvænner du dig selv til dit misbrug, eller du har en genetisk tendens til at udvikle dit misbrug. Du kan have en genetisk tendens til at udvikle sukkerafhængighed, hvis dine forældre selv var misbrugere af enten alkohol, piller eller andre stoffer, hvis dine forældre var diabetikere, psykisk ustabile med angst eller depression, led af en spiseforstyrrelse, eller hvis de selv var sukkermisbrugere. 


Hvis dette er tilfældet med dine forældre, har du en meget stor risiko for at udvikle en sukkerafhængighed. 

Årsagen er, at du mangler basale aminosyrer. 

De tilstande, jeg netop har nævnt, kan altså kun opstå i en krop, hvis den mangler basale aminosyrer. Dine forældre har manglet aminosyrerne i deres kroppe og har dermed ikke været i stand til at give det videre til dig, da du blev lavet. 

Man kan ikke hælde af en tom kande. 

Så din krop er dannet med en aminosyremangel og sandsynligheden, for at du frem til i dag har forsøgt at kompensere for den aminosyremangel ved at øge dit sukkerindtag, er faktisk ret stor.

Som sukkerafhængig beslutter du dig igen og igen for, at nu skal det være nok, men som sagt er kemien i mod dig og dine beslutninger tages ud fra en viljesbeslutning, i stedet for en behovsbeslutning. 

Derfor er det stort set umuligt at komme ud af et sukkermisbrug med viljen alene. Det samme gælder i øvrigt for alkoholikere. 

Adskillige studier viser, at hvis en alkoholiker tager tilskud af aminosyrer samtidigt med, at han stopper med at drikke, vil han opleve at afvænningen er meget lettere. 

For det fysiske behov bliver mødt kemisk med tilskud og ikke kun emotionelt med viljen.

SUKKER & DEPRESSION

Sukkerafhængighed og depression er tæt forbundne. 

Du får depression, når du har et lavt niveau af serotonin i hjernen. Og sukker frigiver stoffer, der i kroppen kan tolkes som serotoninlignende stoffer. Så mangler du serotonin, vil du kunne kompensere med sukker. 

Men sukker er som alle andre stoffer med til at gøre dig stofresistent. 

Det vil sige, at mere vil have mere. 

Jo mere sukker du spiser, jo mere sukker vil du have behov for at spise. 

Og slagsiden af det er så, at selv om du ikke er deprimeret, kan du nemt få depressionslignende symptomer, hvis dit sukkerindtag falder. 


Helt tilbage i 1983 kom de første studier frem, der viste at både personer med forskellige grader af depression samt personer med alkoholmisbrug har et større forbrug af søde sager end mennesker, der ikke har depression eller er alkoholikere. 

Hvis du vil bryde den onde cirkel omkring depression og sukkerafhængighed, skal du tilføre de byggesten, der skal til for at danne serotonin (hvilket vil sige aminosyrer), så din krop selv kan danne lykkehormonet.

SUKKER GIVER STRESS
- STRESS GIVER SUKKERTRANG

Sukkerafhængighed er tæt forbundet med stressafhængighed, da misbruget går begge veje. At spise sukker frigiver signalstoffer i kroppen, der giver stresssymptomer. Og stresser du, kan du vedligeholde det urealistiske høje beat, du lever dit liv i med sukker. 

Derfor er løsningerne for både en sukkerafhængighed og en stressafhængighed stort set identiske. 


Når du vil behandle en sukkerafhængighed, kan du med stor fordel anvende programmet i bogen og bruge den som håndbog. 

De vigtigste punkter i et behandlingsprogram til en sukkerafhængig er:

KOSTOMLÆGNING

du skal fjerne de sukkerstoffer, der tricker dig mest. Du vil finde ud af, at ikke alle sukkerstoffer påvirker dig på samme måde. For nogle mennesker er det kombinationen af sukkerstoffer eller mængden af sukkerstoffer, der trigger afhængigheden. Før du kan finde ud af det, skal du fjerne alle former for sukkerstoffer. Efter 12 uger vil du begynde at savne lige det sukkerstof, der trigger dig mest, ikke alle de andre. Derudover skal du tilføre vitaminer og mineraler samt aminosyrer i den dosis, du har behov for. De tilskud, vi har udviklet, har haft netop denne problematik for øje, da det er et stigende problem i den vestlige verden.

POSITIV TANKESTYRING

adskillige undersøgelser viser, at hvis du fungerer som kaptajn på dit skib, vil du sætte retning på. Lader du dit misbrug bestemme retning, vil du kuldsejle. TAG ANSVAR FOR DIT LIV! bogen bugner med lydfiler du kan downloade og lytte til hver gang, du har brug for at omprogrammere dine tanker.

MEDITATION

Meditationerne vil træne dig i at blive i din krop. En sukkertrang opstår kun, når du ikke er hjemme i din krop, for du kan kun overskride dine grænser, når du ikke er til stede i din krop. De meditationer, du har her i programmet og lydfilerne her fra bogen vil alle træne dig i at udvikle en kropstilstedeværelse. 

MOTION - MED, IKKE FOR HJERTET!

Den motion, du vælger at dyrke, skal være en, der giver dig lykke og tilstedeværelse i nuet. Ikke en du dyrker for at få slanke lår og godt kredsløb. Det handler igen om at være til stede i din krop og være til stede i nuet.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.